Vijvers vrij voor vissers

6456
11 jan 2008

APELDOORN - De stad wordt verrijkt met een groot oppervlak aan viswater. De gemeente stelt tientallen stadsvijvers en een deel van de watergangen open voor hengelaars.

Daarvoor is een overeenkomst in de maak met hengelsportvereniging Tot Ons Genoegen (TOG) die zorgt voor de vis en onderhoud van de walkant.

In een klap is het mogelijk om in de hele stad vijvers en watergangen te bevissen. Er is een voorlopige kaart met viswater. Ten westen van het Apeldoorns Kanaal gaat het om 17 verschillende vijvers. In het oostelijk deel (Zevenhuizen, Osseveld, Woudhuis en Maten) is de vis op een enkele uitzondering na overal vogelvrij.

Uitgesloten zijn de openliggende sprengen in het westelijk stadsdeel. Ook mag in enkele vijvers niet worden gevist (ondermeer Oranjepark, Derk Kamphuisweg, Moeflonstraat, Jupiterlaan).

In het oostelijk deel (Zevenhuizen, Osseveld, Woudhuis en de Maten) zijn - ook voorlopig - geen belemmeringen met uitzondering van een deel van de vijver langs de Vellertdijk en vijvertjes middenin het klaverblad A50/A1.

Animo bij TOG om langs het Apeldoorns Kanaal te vissen nam af omdat er weinig vis zou zitten. In het heldere water blijkt met name de voor zijn 'brood' vissende aalscholver een stevige concurrent te zijn van de sportvisser.

TOG, dat verwacht dat de vrije vijvers een stimulans zijn voor jeugdige vissers, huurt het water voor 250 euro per jaar. Ze kunnen - legaal - vlakbij huis een hengeltje uitgooien. Alleen leden van TOG mogen aan de waterkant van de vijvers vissen. Overigens moeten in vijvers gevangen vissen meteen worden teruggezet. Volgende week hoopt TOG-voorzitter Joop van de Put met de gemeente rond te zijn en de overeenkomst in februari aan de clubleden voor te leggen op de jaarvergadering. Bron: destentor.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.