Schoonmaak actie KSN regio Noord en Staatsbosbeheer

7441
09 jan 2008

"Op 15 december j.l. heeft de karperstudiegroep regio Noord met Staatsbosbeheer een schoonmaak actie georganiseerd rondom de plassen de Mussels en het Kremersgat in Beilen.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur stonden Albert Henckel en Maarten Perdeck van Staatsbosbeheer volop koffie te schenken en koeken uit te delen aan de 11 vrijwilligers die zich verzameld hadden op de parkeerplaats bij de Mussels.

Als karpervissers, die begaan zijn met het vissen op de Mussels hadden we besloten om deze actie te organiseren en zo te laten zien dat we blij zijn daar te mogen vissen. Voor de mannen van Staatsbosbeheer ook een gelegenheid om ons beter te leren kennen. Albert Henckel heeft Herwin Kwint en Martijn Hofman als kleine kereltjes al bij de Mussels ontmoet. Bij Kwint is dat natuurlijk niet zo moeilijk, onze tuinkabouter. Maar deze kleine man is een groot karpervisser en heeft een fantastisch boek uitgegeven. Albert Henckel kreeg een exemplaar van Kwint kado. Mooie momenten, man! Ook andere 'grote' vissers waren van de partij en lieten zich van hun goede kant zien. Na ongeveer twee uur rond de plassen gestruind te hebben hadden we een klein aanhangertje vol met afval, wat niet alleen van karpervissers was maar ook van witvissers en illegale stortingen. Ter afsluiting had de KSN voor gehaktballen gezorgd waarvan gretig gebruik van werd gemaakt. Al met al een goede actie waar iedereen veel plezier in had en die zeker vervolg krijgt. Staatsbosbeheer is eigenaar van de plassen, de federatie Groningen/Drenthe heeft de visrechten en wij als karpervissers zijn de gebruikers. De samenwerking tussen deze drie partijen is erg goed te noemen. Wij willen alle mannen dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet, fantastisch! Namens het bestuur Regio Noord KSN Jacques Kruller Harnold Kikkert"
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.