Inspectie versterkt toezicht op visserij

4633
04 jan 2008

Nieuwsbericht 04-01-2008 De Inspectie Verkeer en Waterstaat wil het toezicht op de visserij verder versterken. Dat valt op te maken uit de toezichtplannen die de inspectie met deze sector aan het ontwikkelen is.

De inspectie hoopt dit onder meer te kunnen bereiken door intensiever te gaan samenwerken met andere handhavingsdiensten, zoals bijvoorbeeld de Kustwacht en het KLPD. De samenwerking met andere diensten kan er volgens de inspectie voor zorgen dat meer nadruk gelegd kan worden op controles tijdens het gebruik van een vissersvaartuig in plaats van vooraf. Nu is het nog zo dat één van de belangrijkste controlemomenten plaatsvindt bij de certificering van een schip. In de nieuwe opzet wordt gewerkt met het zogeheten "risicogebaseerde toezicht", een manier van werken waarbij de vissers die zich aan de regels houden steeds minder te maken krijgen met controles. De toezichtplannen worden in de loop van 2008 verder uitgewerkt in concrete veranderingen. Dit zal gebeuren in samenwerking met de sector. Meer informatie: Toezichtplannen Visserij (pdf)

Bron: ivw.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.