Zoekactie getransponderde snoekbaarzen.

5386
06 nov 2007

Op maandag 5 november jl. werd door Sportvisserij Nederland, Rijkswaterstaat en de Waterdienst van het RIZA een zoekactie naar getransponderde snoekbaarzen uitgevoerd in het Haringvliet.

Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in het migratiegedrag van snoekbaars in het Benedenrivierengebied van Rijn en Maas en eventuele uitspoeling naar zee, gedurende minimaal één geheel jaar.

Na het instellen van de 'Kier' kan het onderzoek herhaald worden om inzicht te krijgen in wat dit nieuwe beheerscenario betekent voor de migratie van snoekbaars in het Benedenrivierengebied en de uitspoeling naar zee. Daarvoor zijn in het voorjaar van 2007 75 snoekbaarzen gemerkt op het Haringvliet en 75 in de Oude Maas. Over de resultaten van het onderzoek is al een en ander gepubliceerd op deze website en in het Visblad.

Foto van "de Tille" met de kabel tussen de twee boten voor de Haringvlietdam

Op maandag werd met behulp van twee boten met een kabel ertussen getracht snoekbaarzen met transponders te lokaliseren in het Haringvliet. Er werden enige rondjes voor de Haringvlietdam gevaren en daarna werd koers gezet naar Hellevoetsluis. Doordat de wind toenam in de middag werd besloten om in de middag nogmaals voor de dam te zoeken. Bij de haven van Stellendam werd met zekerheid een snoekbaars gelokaliseerd. Verder zijn er vier onduidelijke signalen, waarvan twee mogelijk ook snoekbaarzen zijn. Maar het is ook mogelijk dat het een in Keulen gemerkte schieraal is, of een in het voorjaar gemerkte zalm of zeeforel. Misschien wordt de zoekactie in de winter herhaald.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.