Motie PvdD verbod weerhaak afgewezen

6941
06 nov 2007

DEN HAAG - De motie om het gebruik van de weerhaak te verbieden, ingediend door de Partij voor de Dieren, is door alle andere partijen unaniem verworpen.

De PvdD wilde het gebruik van de weerhaak in de hengelsport binnen een jaar verbieden en diende maandag 15 oktober een motie in bij de behandeling van de begroting Visserij.

Dinsdag 6 november werd over de motie gestemd en bleek de dierenpartij de enige die heil zag in het weerhaakverbod. Sportvisserij Nederland heeft zich de afgelopen tijd bijzonder ingespannen om alle partijen van correcte informatie omtrent het gebruik van de weerhaak te voorzien.

Sportvisserij Nederland is niet verbaasd, maar wel tevreden met de uitslag. Fred Bloot van de landelijke hengelsportorganisatie: "We zijn verheugd dat alle partijen, op de PvdD na, zich goed hebben verdiept in deze materie. De weerhaak is een piepklein maar erg belangrijk puntje dat helpt de vis aan de haak te houden zonder deze te beschadigen bij het onthaken. Het is goed te zien dat dit kamerbreed wordt ingezien."
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.