Geestmerambacht Walhalla voor sportvissers

8147
26 okt 2007

Langedijk - Het Geestmerambacht zal zich de komende jaren gaan ontwikkelen tot een waar sportvissers-walhalla. Want waar vind je nog snoeken van een meter? Bovendien is de kans groot dat in de toekomst forellen worden uitgezet in het recreatiegebied tussen Alkmaar en Langedijk.

Het Geestmerambacht is de afgelopen dagen onderworpen aan een visserijkundig onderzoek. In delen van drie is het meer tot vier meter diepte bevist met zegen (visvangtuig samengesteld uit drie stukken net) en dieper bevist met schietfuiken en staand want. Doel van het onderzoek was om een beeld te krijgen van de huidige visstand.

Drie jaar geleden werd het Alkmaarse meer afgesloten van het Noordhollands Kanaal door middel van een aangelegde dam. Ook werd de beroepsvisser op dit water uitgekocht.

,,De flora en fauna van het meer past zich aan nieuwe omstandigheden aan. Het meer wordt helderder wat ten goede komt aan de snoeken en palingen die in het meer te vinden zijn'', aldus Maikel van Breugel van Sportvisserij Nederland, die gisteren aanwezig was om de laatste metingen op het meer te verrichten.

Bron: nhd.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.