Waterschap laat vissen tellen in water Gorinchem

6431
27 sep 2007

GORINCHEM Waterschap Rivierenland onderzoekt de vispopulatie in de benedenloop van de Linge, het Merwedekanaal en het kanaal van Steenenhoek in Gorinchem. Aanleiding is de enorme vissterfte die daar eerder deze maand optrad.

De vistelling gebeurt met de hulp van een beroepsvisser, die een groot deel van deze wateren pacht. Hij is gisteren begonnen met het uitzetten van netten. De telling moet duidelijk maken of er maatregelen nodig zijn om de visstand op peil te brengen.

De vissterfte trad op na een enorme lozing van een nog onbekende stof. Die trok zoveel zuurstof uit het water dat duizenden kilo's vis het niet overleefden. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het zuurstofgehalte van het water weer in orde is. Er zijn ook geen reststoffen aangetroffen. Een eerder advies om vis uit deze wateren niet te eten, trekt het Waterschap nu in. Het onderzoek naar de daders van de lozing loopt nog. Bron: ad.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide