Twintig kilo schoon aan de haak

5721
17 sep 2007

Maandag, 17 september 2007 - DOORNENBURG - Natuurlijk mocht ook de hengelsport niet ontbreken op het driehonderdste verjaardagsfeest van het Pannerdensch Kanaal.

Foto: William Moore Afgelopen zaterdag werden de vele kribben en de oever aan de Betuwse kant van Doornenburg tot Angeren bevolkt door 106 sportvissers. Na zes uur vissen waren de winnaars in de drie categorieën bekend: Coen van Vorsselen (bovenkant krib) met 11 kilo, Jo Lenting (senior) (onderkant krib) met 10,5 kilo en Joke Schuurman (strekdam) met 20,8 kilo. Schuurman werd teven totaalwinnares en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen.

De bedoeling is dan ook dat de wedstrijd een jaarlijks vervolg krijgt. " We kijken nog naar een geschikte datum", vertelt Arjan Thielking, secretaris van de Hengelsport Federatie Midden Nederland. "Nu viel de wedstrijd tegelijk met de Doornenburgse kermis."

Aanvankelijk zou de wedstrijd op beide oevers van het kanaal worden gevist. De bereik - en bevisbaarheid van de visstekken aan de rechteroever (Rijnwaarden, Duiven, Westervoort) bleek echter niet optimaal. "Dat iedereen nu aan één kant zat, was wel goed voor de integratie", lacht Thielking.

Kleine tegenslag was de regen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Alle nummers op de uitgezette bordjes waren onleesbaar geworden. Thielking: " Er was even paniek maar we hebben het toch snel op kunnen lossen. Door goed te tellen kwam iedereen uiteindelijk toch op de goede visplek terecht."

Bron: gelderlander.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.