Matige opkomst palingtocht

4926
28 jun 2007

Afgelopen zondag werd voor de tweede keer de Palingtocht gehouden. Door de slechte weersvoorspellingen bleven waarschijnlijk veel mensen liever thuis, terwijl het weer best meeviel die dag.

Op de stand van Sportvisserij Nederland en het POS (interProvinciale Organisatie Sportvisserij) kwamen zo'n 50 mensen een kijkje nemen. Ze kregen van G. de Laak en R. van den Bos uitleg over de migratie van aal en de problemen die de vissen daarbij ondervinden. Daarbij werd gebruik gemaakt van posterwanden en een aquarium met een heuse schieraal. De schieraal was beschikbaar gesteld door Fish-Flow Innovation, die een stand naast Sportvisserij Nederland had. Daar kregen de bezoekers uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van visgeleiding.

Op de stand van Sportvisserij Nederland werd naast de migratie van aal ook aandacht gegeven aan de migratie van zalm en zeeforel (onderzoek met zenders), maar ook aan de driedoornige stekelbaars. Ook dit visje migreert tussen de zee en het binnenland, iets dat veel mensen niet weten. Sportvisserij Nederland doet momenteel ook onderzoek met zenders naar het migratiegedrag van aal en snoekbaars.
Door de geringe aantallen bezoekers was er meer tijd om het migratieprobleem van de verschillende vissoorten te bespreken met de bezoekers. Al met al kijkt Sportvisserij Nederland terug op een geslaagde dag, die volgend jaar zeker weer voor herhaling vatbaar is!
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.