EU streeft naar verbod op lood in 2015

7622
26 jun 2007

Het Europese Parlement streeft naar een verbod op het gebruik van lood. Op 22 mei jl. heeft het Europese Parlement gestemd over een uitbreiding van de lijst met giftige stoffen. Het Parlement wil dat lood hoger op de lijst komen te staan van prioritair gevaarlijke stoffen.

De EU commissie is nu gevraagd een definitief voorstel over de uitgebreidere lijst van giftige stoffen voor het EU parlement en de EU Raad van Ministers te maken. Leden van de EU visserijcommissie hebben al aangegeven dat zij voorstander zijn van het stoppen van het gebruik van loodproducten in zowel de sport- als in de beroepsvisserij.
Wanneer het Parlement en de Raad van Ministers instemmen met het voorstel van de Commissie kan dit betekenen dat de lidstaten van de EU verplicht gaan worden tot geleidelijke afschaffing van het gebruik van lood in de visserij.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.