Harm Minekus, oud voorzitter NVVS overleden

5756
22 jun 2007

Op 18 juni jl. is Harm Minekus, oud voorzitter van de NVVS, na een kort ziekbed overleden.

Harm Minekus was griffier bij de Provincie Flevoland en enthousiast vliegvisser, toen hij in 1995 aantrad als bestuurslid van de toenmalige Nederlandse Vereniging van Sportvissersfederaties, de NVVS. Als bestuurlid was hij nauw betrokken bij de TOS, een werkgroep belast met het opstellen van een beleidsplan voor de toekomst van de sportvisserij.

Een werkgroep die tien jaar geleden al opperde, dat het samengaan van NVVS en OVB tot één sterke sportvisserijorganisatie een belangrijke stap voorwaarts zou betekenen voor de sportvisserij in Nederland.

In 1998 werd Harm Minekus voorzitter van de NVVS. In deze roerige tijd van verandering probeerde hij met respect voor ieders mening de organisatie tot de nieuwe koers te brengen. Dit was niet gemakkelijk. Volgens sommigen stond hij wat verder af van de lokale en regionale hengelsportbestuurders, maar hij was standvastig. Een bestuurder met visie en overzicht.

In 2000 werd Harm Minekus op voordracht van Nederland gekozen tot president van de European Anglers Alliance (EAA). Een organisatie waar de nationale hengelsportbonden van 18 Europese landen zijn verenigd om gezamenlijk in Brussel de belangen van sportvissers én die van de natuurlijke visbestanden in de Europese wateren te behartigen. En net als in 'het grote Europa' bleek het geen eenvoudige klus om de krachten te bundelen en samen stappen voorwaarts te zetten. Uiteindelijk heeft Harm Minekus zich namens Nederland vijf jaar (tot 2005) met veel energie en enthousiasme ingezet voor de EAA.

Enkele jaren daarvoor, in 2001, trad Harm Minekus af als voorzitter van de NVVS. Veel van zijn doelstellingen, waaronder de fusie van OVB en NVVS tot Sportvisserij Nederland zijn tegenwoordig gerealiseerd.

Harm Minekus is op 22 juni gecremeerd. Sportvisserij Nederland wil hem bedanken voor alles wat hij heeft gedaan voor de sportvisserij in Nederland én in Europa.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.