Vissennetwerk KRW en Natura 2000

4464
13 jun 2007

Op 6 juni kwamen 70 leden van het Vissennetwerk bij elkaar op de alweer 14e bijeenkomst van het Vissenetwerk. Het onderwerp van de dag was: KRW en Natura 2000 - hoe is de afstemming en wat betekent dat voor vis in Vlaanderen en Nederland?

KRW (Kaderrichtlijn Water) en Natura 2000 zijn de Europese regels voor de bescherming van natuur, milieu en water. De doelen en maatregelen uit deze richtlijnen kunnen elkaar versterken, maar op een aantal punten kunnen ze ook botsen. Dit kan zowel bedreigingen als kansen opleveren voor de visstand en de visserij.

Tijdens deze dag werden verschillend aspecten hiervan nader belicht. De bijeenkomst vond plaats aan boord van een schip dat vanaf Antwerpen stroomopwaarts de Schelde opvoer. Tijdens de terugvaart werden de resultaten van een fuikenvisserij in de oever van de Schelde bekeken. Was 10 jaar geleden de visstand nog miserabel, nu zijn er duidelijke tekenen van verbetering. Een van de positieve gevolgen van de Europese regelgeving.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.