Politie werpt een hengeltje uit

4909
04 jun 2007

De Waarden . Zaterdag is in district De Waarden door de politie gecontroleerd op overtreding van de visserijwet. Vanaf de vroege ochtend tot zaterdagnacht werd op de Linge, Waal en Lek/Rijn per boot en met surveillanceauto's uitgekeken naar illegale hengelaars.

Zo ook bij de aangrenzende (recreatie) plassen in dit politiedistrict. Twaalf agenten waren bij deze controle betrokken. Ook deden opsporingsambtenaren van het Waterschap, het Gelders Landschap en het wildbeheer aan deze controle mee.

In totaal werden 290 vissers gecontroleerd. 37 bekeuringen werden uitgeschreven voor overtreding van de visserijwet en negen voor overige wetgeving. De overtredingen van de Visserijwet bestonden uit:
  • vissen met levend aas;
  • vissen met meer dan 2 hengels;
  • vissen zonder in het bezit te zijn van een vispas;
  • vissen zonder vispas te kunnen tonen.

De overige overtredingen bestonden uit: verkeersovertredingen, te snel varen, varen zonder dodemanskoord, varen zonder vaarbewijs. Tijdens de controle werden de banden van een politieauto lek gestoken. Hiervoor zijn vijf verdachten aangehouden.

Tijdens de ochtendcontrole is er één fuik zonder eigenaar/verdachte veiliggesteld. Er wordt een vervolgonderzoek ingesteld naar drie fuiken op de Linge. Onder de gecontroleerde sportvissers waren ook 75 deelnemers aan een landelijke viswedstrijd. Hierbij was alles keurig voor elkaar.

De meeste vissers die gecontroleerd werden, waren erg positief over de controles. De komende maanden zal de politie nog veelvuldig gaan controleren op de visserijwet.

Bron: politie.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide