Nachtvissen mag weer

6130
01 jun 2007

Sinds vandaag (1 juni) is nachtvissen op veel plaatsen weer toegestaan. In plaats van één uur voor zonsopgang tot twee uur na zonsondergang mag je nu drie maanden lang, dus tot en met 31 augustus, met je hengels aan de waterkant zitten.

Vooral veel karpervissers maken gebruik van die regeling, maar ook menig brasemvisser weet maar al te goed dat de meeste en allergrootste vissen in het donker actief zijn. Lees wel altijd goed de voorwaarden in je vergunning / Lijst van Viswateren, want er zijn ook wateren zoals het IJsselmeer waar nachtvissen het hele jaar is verboden, terwijl je in veel grote scheepvaartwateren juist het hele jaar mag nachtvissen.

Foto: De hele nacht doorhalen, het levert vaak mooie vissen op!

Vissen op het moment dat het overgrote deel van Nederland ligt te slapen betekent wel dat je je gedraagt. Dat je in de nabijheid van woningen geen extra versterker op je piepers zet, geen gettoblasters voluit laat tetteren, niet schreeuwt naar vismaten, kortom de natuur in de ruimste zin van het woord niet verstoord. En.na afloop van de vissessie vooral geen afval achterlaat. Tot slot de mededeling dat het gebruik van (karper)tenten op veel plaatsen niet is toegestaan en dat een aantal hengelsportverenigingen een speciaal pasjessysteem voor het nachtvissen hanteren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.