Sportvissers hebben VISpas voor het eerst nodig tijdens evenement

5667
24 mei 2007

Duizenden vissers gaan weer op brasem, voorn, karper en baars VISSEN op Nationale Hengeldag.Tienduizenden vissers verzamelen zich op zaterdag 26 mei op Nationale Hengeldag langs de waterkant.

Dan organiseren talrijke hengelsportverenigingen in Nederland allerlei leuke activiteiten om zo veel mogelijk mensen, vooral kinderen, kennis te laten maken met de hengelsport. Op Nationale Hengeldag hebben de meeste sportvissers bovendien voor het eerst een VISpas nodig. Om zo veel mogelijk mensen hierover te informeren, hebben Sportvisserij Nederland en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een landelijke campagne ontwikkeld.

Voor jong en oud is Nationale Hengeldag - die elk jaar op de laatste zaterdag in mei op het programma staat - hét moment om kennis te maken met een leuke en spannende hobby. De hengels komen weer uit de schuur, er worden voertjes gemaakt en nieuwe tuigjes uitgelood. Hengelsportverenigingen organiseren allerlei leuke en gevarieerde activiteiten op deze feestelijke dag, zoals open dagen, viswedstrijden en leuke demonstraties.

Sportvissen is uitgegroeid tot een echte volkssport. Nederland telt bijna twee miljoen sportvissers - onder wie maar liefst 500.000 kinderen - die een groot deel van hun vrije tijd op of aan het water besteden. "Nationale Hengeldag is een reuze gezellige dag, waarbij elk jaar duizenden mensen hun hengeltje uitwerpen: van beginner tot prof en van jong tot oud!" zegt Onno Terlouw, hoofd Communicatie & Educatie van Sportvisserij Nederland. "Dit jaar willen we vooral kinderen kennis laten maken met de hengelsport. We willen laten zien dat vissen leuk, spannend en ontspannend tegelijk is."

VISpas
Op Nationale Hengeldag geven veel hengelsportverenigingen iedereen, óók niet-leden, toestemming op hun wateren te vissen. Dit betekent echter niet dat je zomaar overal je hengel kunt uitgooien. Je hebt een VISpas nodig. Dit nieuwe sportvisdocument moet iedereen die ouder is dan 14 jaar voortaan langs de waterkant bij zich hebben. De VISpas vervangt de vroegere 'Sportvisakte' en de 'Grote Vergunning' en kan worden aangevraagd door lid te worden van een lokale hengelsportvereniging. Dan ontvang je automatisch de VISpas, die recht geeft op vissen op de mooiste sloten, vaarten en meren in de omgeving. Met de opbrengst van de VISpas worden de belangen van alle bijna twee miljoen vissers in Nederland behartigd. Zo wordt de opbrengst onder meer besteed aan jeugdopleidingen, controles en een goed visstandbeheer.

'Viskriebelscampagne'
Om zo veel mogelijk mensen te informeren over de VISpas hebben Sportvisserij Nederland en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het startsein gegeven voor een landelijke voorlichtingscampagne. Deze 'viskriebelscampagne' bestaat uit vijf radiocommercials en daarnaast zijn 110.000 brochures verspreid onder hengelaars die de VISpas nog niet in hun bezit hebben. Verder worden op internet webbanners geplaatst die de weg wijzen naar http://www.vispas.nl/. Hier kunnen sportvissers zien welke VISpas zij nodig hebben.

Bron: evenementnieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.