Snoekbaarsvissers registreren vangsten

5672
24 mei 2007

GROU - Zo'n dertig Friese sportvissers hebben zich vrijwillig gemeld dit jaar hun vangsten van snoekbaars nauwkeurig vast te leggen. De vangstregistratie is een initiatief van de Hengelsportfederatie Fryslân, die zo meer inzicht hoopt te krijgen in de visstand in de provincie. De federatie wil ook voor andere vissoorten met registratie beginnen.

,,Als er bijvoorbeeld klachten zijn over teruglopende vangsten, kan dit via de hengelvangstregistratie worden onderbouwd'', aldus Dave Bosman van de federatie. Dat de snoekbaarsvissers nu het spits afbijten, komt door de afspraken die de sporthengelaars gemaakt hebben met de beroepsvissers. Die mogen een deel van de snoekbaars die tijdens de aalvisserij wordt mee gevangen behouden.

,,Aan die regeling is de voorwaarde gekoppeld dat de belangen van de sportvisserij niet geschaad mogen worden'', aldus Bosman. ,,Of daarvan al of geen sprake is, kunnen we alleen maar aantonen met cijfers.''

Bron: leeuwardercourant.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide