PERSBERICHT: NEDERLAND ORGANISEERT WK SPORTVISSEN 2009

5721
16 mei 2007

Sportvisserij Nederland meldt trots dat zij door de mondiale wedstrijdbond Confédération Internationale de la Pêche Sportive, kortweg CIPS, is gekozen als organisator van het Wereldkampioenschap Sportvissen Zoetwater 2009. Exacte data zijn nog niet bekend, maar het wordt zeker een van de zomermaanden.

Over twee jaar in Nederland de meest prestigieuze viswedstrijd ter wereld! Tijd om keihard te werken aan een minstens zo spectaculair en geslaagd evenement als het EK Zoet in 2003 bij Vries. Destijds namen daar bijna alle Europese landen aan deel en werd het evenement bezocht door tienduizenden belangstellenden. Deze keer is gekozen voor het Beukerskanaal, ook wel bekend als het Kanaal Steenwijk-Giethoorn of de Blauwe Hand. Het Beukerskanaal kent een gunstige ligging en is goed bereikbaar, heeft een goede en gevarieerde visstand, brede grasoevers en een breedte van circa 30 meter en diepte van zo'n drie meter. Niet op de laatste plaats ligt het kanaal zo vlakbij het historische Steenwijk en het toeristische Giethoorn in een aantrekkelijk watergebied waar een ieder heerlijk kan genieten op momenten dat er even niet wordt gevist.

Bij dit Wereldkampioenschap wordt straks geheel volgens het internationale wedstrijdreglement van de CIPS gevist met vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels die zijn voorzien van dobbers. Andere vismethoden zijn niet geoorloofd. De wedstrijden van de zoetwatermondiale zijn altijd op zaterdag en zondag en worden steeds voorafgegaan door een officiële trainingswedstrijd op vrijdag. De Nederlandse deelnemers voor dit WK worden eind 2008 door onze bondscoaches gekozen.
Naar verwachting zullen circa veertig landen, waaronder toppers als Engeland, Frankrijk en Italië, zich aanmelden voor dit WK. Met vijf vissers per team per land, maar ook nog eens de nodige coaches, hulpcoaches ( bankrunners) en officials rekent Nederland op een vissend invasieleger van honderden mensen. Tel daarbij het grote aantal bezoekers, allerlei visclinics, kraampjes en andere bezienswaardigheden en je kunt gerust stellen dat Steenwijk een weeklang geheel in het teken van sportvissen staat.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.