Benoît Lutgen wil visvangst in Wallonië promoten

6184
17 apr 2007

Waals minister van Milieu Benoît Lutgen heeft zijn "Plan voor visvangst en natuur" voorgesteld ter gelegenheid van de opening van het visseizoen.

Daarmee wil hij mensen aanmoedigen om opnieuw te gaan vissen, met respect voor natuur en omgeving. Lutgen stelt voor om alle minderjarigen een visvergunning aan halve prijs te geven. Als ze worden vergezeld van een meerderjarige visser, moeten ze volgens de minister zelfs een gratis vergunning kunnen krijgen.

Bovendien moeten de visvijvers toegankelijker gemaakt worden, onder meer voor personen met een handicap. Lutgen wil van de visvangst de speerpunt maken in de promotie van het Waalse toerisme. Zo moet het mogelijk zijn om een "toeristische" visvergunning te krijgen aan een voordelige prijs. Die zou twee weken geldig blijven. In het Waals gewest zijn 45 procent van de vissoorten bedreigd.

Bron: www.kanaalz.be
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.