Uitgifte visdocumenten in volle gang!

5798
27 feb 2007

Op dit moment wordt er door Sportvisserij Nederland (inclusief de hengelsportfederaties en -verenigingen) hard gewerkt aan het verstrekken van de juiste visdocumenten aan sportvissers in Nederland en omringende landen. Enkele cijfers die tot nu bekend zijn:

De afgelopen maanden zijn ruim 370.000 VISpassen verstuurd naar hengelsportverenigingen. Zij geven de documenten vervolgens uit aan hun leden. Er zijn ruim 90.000 Kleine VISpassen verstrekt aan sportvissers.

Inmiddels zijn meer dan 20.000 Voorlopige Bewijzen van Lidmaatschap verwerkt. Hiervan zijn ruim 3.500 ingediend door buitenlandse viscollega's, voornamelijk Duitsers en Belgen. Per week ontvangt Sportvisserij Nederland ruim 1.000 aanvragen. Ongeveer 10% van de nieuwe aanvragen bestaat uit jeugdVISpassen.

In februari is een mailing verstuurd naar 35.000 Duitse sportvissers, met daarbij een Duitstalige brochure en een speciale Duitse uitgave van het VISblad met relevante informatie over het nieuwe visdocumentenstelsel in Nederland.

Afgelopen week is een 'opfrisronde' Controle & Handhaving afgerond, bestaande uit 10 avonden voor 700 controlerende personen/ instanties zoals politie, BOA's en verenigingscontroleurs. Zij zijn geïnformeerd over de veranderingen van het nieuwe visdocumentenstelsel.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.