Sportvissers voor een schone kust

7429
20 feb 2007

Echte sportvissers hebben respect voor de natuur. De rommel op de pieren van Wijk aan Zee en IJmuiden is veel gepassioneerde zeevissers dan ook een doorn in het oog.

Hengelsportfederatie NoordWest Nederland en de zeevisverenigingen Zeevissen.com, Baloeran en de IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging (IJZZV) hebben daarom op zondag 4 februari op de beide pieren een bord geplaatst: 'Sportvissers voor een schone kust, troep maken = boete betalen'. Met de borden wil de georganiseerde sportvisserij een duidelijk signaal afgeven: echte sportvissers laten geen rommel achter en wie dat wel doet, mag ervoor boeten. De pieren zijn unieke plekken: om uit te waaien, om naar de zonsondergang te kijken, om te vissen. Jaarlijks komen er tienduizenden mensen om te genieten. Even weg van de alledaagse hectiek. Laten we er daarom zuinig op zijn. Bron: interProvinciale Organisatie Sportvisserij (POS)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.