Nieuwe veldgids zoetwatervissen

8291
13 nov 2006

Sportvisserij Nederland brengt deze maand de geheel vernieuwde veldgids "de Nederlandse zoetwatervissen" uit. Al sinds 1984 is de veldgids een 'must' voor sportvissers, natuurliefhebbers, ecologen, opsporingsambtenaren en controleurs.

De veldgids is compleet geactualiseerd en met zijn robuuste uiterlijk, watervaste omslag, uitgebreide determinatietabel en vissenoverzicht nog handiger in gebruik. Om ervoor te zorgen dat de veldgids een optimale visherkenning mogelijk maakt is gezocht naar het best beschikbare fotomateriaal in binnen- en buitenland.

Alle Nederlandse zoetwatervissen
Alle ruim 70 zoetwatervissoorten die in Nederland voorkomen vind je in de veldgids terug. Dat zijn allereerst de 45 inheemse en ingeburgerde zoetwatervissoorten. Ook zijn drie hardersoorten opgenomen, die eigenlijk geen zoetwatervissen zijn, maar wel in het Nederlandse binnenwater kunnen worden aangetroffen. Verder zijn nog eens 23 uitheemse vissoorten ('exoten') - waaronder de alom gewaardeerde roofblei - opgenomen. De meest recente 'aanwinsten' van de Nederlandse visfauna zijn de zwartbekgrondel, marmergrondel, witvingrondel, sterlet en de Siberische - en Russische steur.

Belangrijke informatie
Met de veldgids is het niet alleen mogelijk om zoetwatervissen te determineren. Voor alle vissoorten is informatie over hun herkenning, verspreiding, voedsel en wettelijke status opgenomen. Je kunt dus per vissoort meteen zien of deze in de Flora- en Faunawet beschermd is, een wettelijke minimummaat of gesloten tijd kent, in welke wateren je hem zoal kunt aantreffen, of hij zeldzaam is of juist algemeen en wat hij eet. En - niet onbelangrijk - hoe groot hij kan worden! Tenslotte zijn van alle vissoorten de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en wetenschappelijke naam opgenomen. Handig dus in het buitenland en om indruk te maken op je vismaat.

De veldgids kost 7,50 en is te bestellen via de website www.sportvisserijnederland.nl. Telefonisch bestellen kan via 030-6058400. Ook kunt u de bon uit Het Visblad opsturen. Voor projecten en grotere aantallen (> 20 stuks) worden aangepaste tarieven gehanteerd. Neem hiervoor contact op met Sportvisserij Nederland.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.