Amsterdamse Hengelsport Vereniging sluit zich aan bij georganiseerde hengelsport

7039
22 sep 2006

De Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV) heeft besloten zich per 1 januari 2007 weer aan te willen sluiten bij de georganiseerde hengelsport.

De AHV treedt dan toe tot hengelsportfederatie NoordWest Nederland en daarmee ook tot Sportvisserij Nederland. In de vergadering op 21 september jl. hebben de leden van federatie NoordWest Nederland hiermee ingestemd. De besturen van federatie NoordWest Nederland en de AHV hebben vervolgens een convenant ondertekend dat de voorwaarden voor de toetreding regelt. Aansluiting van de AHV betekent blije sportvissers in en buiten Amsterdam: zij krijgen door de krachtenbundeling méér viswater en een sterkere organisatie.

Concrete winst voor de sportvissers is er direct al omdat de 15.000 AHV-leden vanaf 1 januari mogen vissen in bijna al het water tussen Texel, Leiden, Amersfoort, Ede en Dronten. De drie federaties en de daarbij aangesloten verenigingen binnen dat gebied geven namelijk een gezamenlijke visvergunning uit. De AHV-sportvisser kan zijn avontuur dus verder van huis gaan zoeken. Andersom brengt de AHV veel nieuw viswater in de gezamenlijke visvergunning. En kunnen de overige sportvissers binnen het gebied straks ook gaan kijken of er in de Amsterdamse grachten nu werkelijk zo veel vis zwemt als men in de hoofdstad doet geloven.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.