Vraag het aan Ed - Hoe maak ik goed lokvoer? (video)

23 jul 2009

Het super fanatieke vistrio Dennis, Yari en Jeffrey vist graag wedstrijden met de vaste stok, maar zitten elke keer met hetzelfde probleem: “Hoe maken we nou een echt goed lokvoer dat altijd werkt?”

Hier lees je het razend interessante artikel van Ed Stoop en de drie musketiers. Hieronder geeft Ed je nog een fiks aantal extra tips om nog beter voer te maken. Op www.vissendoejezo.nl geeft Ed je een spoedcursus Vissen met de Vaste Stok. Dus als je nu nog niks vangt, dan weten wij het ook niet meer!

CHECK HIERONDER HET FILMPJE VAN ED EN DE DRIE MUSKETIERS!

Laat ik eerst even zeggen dat er in de hengelsportzaak gigantisch goede lokvoertjes te koop zijn. Wielco, Sensas en Evezet brengen bijvoorbeeld mooi lokvoer in handige kilo-zakken op de markt. Voordeel van zelf lokvoer maken is dat het goedkoper is en je makkelijker kunt variëren met de bestanddelen.

Hier heb je een makkelijk recept voor een goed allround lokvoer waarmee je zowel voorn als brasem naar je stek lokt: 4 delen bruin broodmeel, 2 delen beschuitmeel, 2 delen maïsmeel, 1 deel babycorn, 1 deel koekjesmeel, 1 deel PV Collant en 1 deel cocosmeel.

Om je lokvoer extra kracht te geven kun je er vloeibaar geur- en smaakstof aan toevoegen. Dit gaat het beste door de aangegeven hoeveelheid additief (zo heet dat spul  met een duur woord) met wat water te vermengen. Zo wordt de geur- en smaak het beste opgenomen door het voer.

Een veelgemaakte fout is dat het lokvoer te droog, of zoalsin dit geval te nat wordt gemaakt. Is het te droog, dan zinkt het niet goed en blijft het voer steeds droge delen afgeven die vervolgens afdrijven. Dit lokt de vis juist van de stek weg!

Is het voer te nat, dan gaat het voer vel te veel wolken waardoor de vis ook niet meer goed weet waar jouw voerplek nu eigenlijk is.

Heel belangrijk is dat je nooit voorbij je hengeltop voert. Dan kun je namelijk niet meer goed op het voer vissen waardoor je minder vangt. Dus beter te dicht bij voeren dan te ver weg.

Tot slot doet Ed nog even de stuiterproef: als je de bal op een voerzeef gooit en deze springt weg zonder dat ie kapot gaat, dan is je voer te hard gekneed. Het is voer, geen stopverf!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.