VISblad TV: met ‘kunstaas’ op witvis (video)

10 apr 2022

Kunstaas voor witvis: vis jij er weleens mee? In de nieuwe aflevering van VISblad TV schuift presentator Joran Bal een dagje aan bij fanatiek witvisser Sjaak IJdo (55), die aan de Boonervliet bij Maassluis laat zien hoe en waarom hij graag met imitatiemaden en -wormen vist.

Daar waar Sjaak zijn favoriete vaste stok ter hand neemt, kiest Joran voor de feederhengel. Beide heren vissen uitsluitend met ‘imitatie-aas’ en gaan bewust voor kleine aasjes vanwege het nog vrij koude water. Zal het ze daarmee lukken om de blankvoorns en brasems te foppen? En wat zijn Sjaak’s bonustips voor het vissen met deze kleur- en geurrijke alternatieve aasjes?

Bekijk voor het antwoord snel de video:Aprilnummer Hét VISblad

Lees voor nog meer tips – zoals de verkrijgbare imitatie-aasjes en hoe die precies in te zetten – ook het artikel op pagina’s 8 t/m 12 in de nieuwe editie van Hét VISblad. Klik hier om te zien wat je nog meer kunt verwachten in dit aprilnummer, dat deze week bij de abonnees verschijnt.

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan élke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét maandelijkse YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in Nederland. Dit online sportvisprogramma bestaat al tien jaar en in die periode zijn al meer dan 100 afleveringen verschenen. Benieuwd naar al deze toffe visvideo’s? Ga dan naar het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland en check het archief met alle eerdere afleveringen. Grote kans dat er video's tussen zitten die jij nog niet hebt gezien, maar die wel heel interessant voor je zijn. Uren kijkplezier gegarandeerd!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.