Roofvissen: baarsvissen nieuwe stijl

12 jan 2011

Voor velen is de baars de mooiste zoetwatervis van Nederland. Zo ook voor Bernd van Broekhoven; baarsvisser pur sang en niet geheel toevallig ook beheerder van www.baarsvissen.nl. Gek genoeg zijn er maar weinig roofvissers die echt gericht op baars vissen. Daardoor blijft het vaak bij bijvangsten tijdens het snoekbaarzen of snoeken. Zonde, want de baars is met kunstaas prima gericht te bevissen. In dit artikel geeft Bernd je daar tips voor.

Baars is een van de meest voorkomende vissoorten van Nederland en je treft ze praktisch overal aan. Je kunt ze dan ook bijna overal wel vangen; al zijn kanalen, rivieren, de wat helderdere plassen en sloten favoriet. Ik geef zelf de voorkeur aan de grotere watersystemen zoals mijn thuiswater: het Kanaal Gent-Terneuzen. Op grote wateren is de kans op kapitale baarzen van over de 35 centimeter namelijk stukken groter dan op kleine wateren.

En wie dacht dat je op die grote wateren een boot nodig hebt, heeft het trouwens goed mis. Ik heb zelf geen boot en vis dus altijd vanaf de kant. Meestal zijn het juist de plekjes langs de oever die de meeste baarzen herbergen.

Lees hier het hele artikel (pdf)

-> Meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.