HSV Service

Visclub voorspelt vissterfte

5599
05 mrt 2008

PHILIPPINE - Het terug zout maken van het natuurgebied Braakman Noord zal een enorme vissterfte tot gevolg hebben.

Dat voorspelt hengelsportvereniging Geduld Overwint uit Philippine. De sportvissers roepen de Terneuzense gemeenteraad dan ook op om zich fel te verzetten tegen deze plannen. Het bestuur van Geduld Overwint wijst er op dat het Isabellakanaal en Philippinekanaal aansluiten op de Braakmankreek.

Beide kanalen horen tot het viswater van de vereniging. Het bestuur en de 350 leden van de vereniging willen hun 'prachtige viswater met een uitstekend visbestand, waar wij al vele jaren aan werken door onder andere visuitzet', niet zomaar laten vernielen.

Omdat het visbestand louter bestaat uit zoetwatervissen, druist het volgens de visclub in 'tegen alle milieunormen en waarden om zout water in deze kanalen en kreek te laten lopen, daar dit een enorme vissterfte tot gevolg zal hebben. Ook alle flora en fauna van de aangrenzende bossen, polders en natuurgebieden zal door dit plan vernietigd worden'.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.