HSV Service

Veel informatie op Vissenschool.nl

5741
14 jan 2008

Bij Sportvisserij Nederland komen regelmatig vragen binnen van kinderen die informatie willen hebben over een bepaalde vissoort of over vis in het algemeen.

Meestal hebben ze de informatie nodig om een spreekbeurt of een werkstuk te maken, en kunnen ze op internet niets of weinig vinden dat geschikt is. Klinkt het u bekend in de oren? Dergelijke kinderen kunt u voortaan direct verwijzen naar onze internetsite www.sportvisserijnederland.nl/jeugd.

Vooral onder 'Vissenschool' is heel veel over allerlei vissoorten te lezen. Onder het kopje 'Vissoorten' is heel veel informatie over alle Nederlandse zoetwatervissen te vinden en onder 'Vissen herkennen' staat alles over het uiterlijk én innerlijk van de vis. Andere onderwerpen zijn 'Van eitje tot kanjer', 'Vissen en mensen' en 'Weetjes en vragen', waar allerlei hele leuke vragen over vissen worden beantwoord. Leerzaam! Want weet u hoe oud een vis kan worden en of vissen wel eens slapen? En waarom zinkt een vis niet naar de bodem?

Mochten er vragen zijn die niet worden beantwoord op de site, dan kunnen die worden gesteld. In de rubriek 'Vraag het Sjors' is na het vermelden van naam en e-mailadres elke vissenvraag te stellen die maar denkbaar is. Sjors weet er vast wel een antwoord op!

Voor jeugdbegeleiders en docenten is er een speciale Docentenpagina. Op deze pagina wordt informatie gegeven over het Jeugdpakket en is de docentenhandleiding voor het Jeugdpakket te downloaden. Ook te downloaden zijn het wateronderzoeksrapport, een praktische uitbreidingsmogelijkheid op het Jeugdpakket en een kant en klare handleiding voor het inrichten van een zoetwateraquarium in de klas.

Redenen genoeg om een kijkje te nemen in de jeugdrubriek van onze website. De vissenschool is ook direct te openen via http://www.vissenschool.nl/

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.