HSV Service

Vissen is onderwijstijd...

3668
14 jan 2008

De laatste schoolweken in het voortgezet onderwijs kenmerken zich door zeer wisselende activiteiten, waarvan lesuitval een ongewenst effect is.

Inspectie, politiek en scholen vallen over elkaar heen in het voorkomen van dit euvel. "Ga toch vissen" is een kreet die Sportvisserijbelangen Delfland voor het Christelijk Lyceum Delft, afdeling VMBO Hof van Delft, waar gemaakt heeft door een visclinic aan de drie brugklassen aan te bieden.

Dirk-Johan Wilhelm, jeugdbegeleider van Sportvisserijbelangen Delfland en docent biologie aan het Christelijk Lyceum, combineerde samen met collega-jeugdbegeleiders Henk Poot en Ton van Stight biologieles met visles. Elke brugklas volgde eerst biologieles over het zoete water. Voor deze theorie zijn opdrachten uit het Vis&Water werkboek Zoetwatervissen gebruikt. Daarnaast kregen de leerlingen een vistuigje en hakensteker. Met de hakensteker werd geoefend in het onthaken door middel van onthaaksimulators. Het vistechnische verhaal is samengevat in een klein boekje, zodat de leerlingen de theorie thuis nog eens rustig kunnen doorlezen.

Aangekomen op de visstek, bleek het weer Oudhollands mee te zitten. Ondanks de regendruppels/hoosbuien en een directielid die opeens uit de struiken kwam, kon het enthousiasme van de leerlingen niet op. In alle drie de klassen zijn mooie vissen gevangen. Natuurlijk door leerlingen die nog nooit en vis gevangen hebben!

Als verrassing zorgde Sportvisserijbelangen Delfland voor prijsbekers voor elke klas. Bij iedere leerling die wat gevangen had, werd de vis gemeten en teruggezet. Zo was eenvoudig na te gaan welke klas en wie de eerste prijs in de wacht zou slepen.

Klas 1THA scoorde maar liefst 148 cm en Sascha Kruidenier ontving de eerste prijs. Zij ving 5 vissen met een totale lengte van 70 cm. De tweede prijs ging naar Esther de Leeuw den Bouter uit klas 1TA. Zij ving een giebel van 37 cm en zette daarmee de score van haar klas op 125 cm. Jemaine Vissers uit 1TB deed haar naam eer aan met een giebel van 33 cm wat de totale lengte van 1TB op 94 cm bracht.

Zowel de leerlingen, begeleidende docenten en jeugdbegeleiders van Sportvisserijbelangen Delfland kunnen terugkijken op een bijzonder leuke visclinic.

Dirk-Johan Wilhelm
Sportvisserijbelangen Delfland

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.