HSV Service

Informeer bij uw gemeente naar Kids Sport

3913
14 jan 2008

Een groot aantal gemeenten in ons land vindt het belangrijk dat de jeugd actief bezig is met sport en bewegen.

Om dat te stimuleren bieden ze de jeugd de mogelijkheid om met verschillende sporten kennis te maken via introductielessen of -trainingen bij de plaatselijke verenigingen. De gemeente Gilze en Rijen is daarvan zo'n voorbeeld. In de Sportbundel 2007 "KIDS Sport" staan alle verenigingen vermeld die hieraan meedoen.

Het boekje is uitgedeeld aan de kinderen in de groepen 4 en 5 van de basisscholen in de gemeente. Ook de HSV De Rietvoorn uit Rijen staat daar prominent in vermeld. Ze geven een korte cursus vis- en natuurvriendelijk sportvissen, verdeeld over vier woensdagmiddagen in de zomer. De kinderen die dat willen kunnen zich hiervoor inschrijven.

Op veel plaatsen in het land zijn dit soort projecten gaande onder verschillende titels. Alle hebben echter gemeen dat de gemeenten de werving van de kinderen verzorgen via de basisscholen. De verenigingen krijgen zo op een makkelijke manier een ingang op de scholen en hoeven zich niet in allerlei bochten te wringen om de jeugd te interesseren voor hun sport. Verenigingen die aan dit soort projecten meedoen hebben daarmee over het algemeen zeer goede ervaringen en zien hun jeugdledental groeien.

Weet u niet of uw eigen gemeente ook een dergelijke project heeft, stap dan eens naar de Afdeling Jeugd of Welzijn en informeer daar naar. Misschien kunt u zo in een lopend project stappen of is uw bezoek aanleiding voor de gemeente om daarmee te gaan beginnen. 

Klik hier (PDF) om te bekijken hoe de HSV De Rietvoorn is weergegeven in de Sportbundel 2007 van de gemeente Gilze en Rijen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.