HSV Service

Betere monitoring waterkwaliteit Maas

5795
01 jan 2008

Onlangs heeft de Partij Nieuw Limburg vragen gesteld aan het college van de Provincie Limburg om on-line metingen op het gebied van waterkwaliteit uit te voeren in de Maas.

Sinds enkele jaren is het on-line meten van cadmium, koper, lood en zink niet meer operationeel. Een jaar geleden werd duidelijk dat er soms forse overschrijdingen zijn van deze gehaltes. De analyseresultaten komen echter pas na circa een maand beschikbaar en dan kunnen er geen maatregelen meer genomen worden en de verontreiniger kan niet meer worden opgespoord! Na overleg met Rijkswaterstaat is besloten om het systeem weer te installeren en de concentraties van deze zware metalen permanent te meten. Het systeem wordt waarschijnlijk dit najaar al actief. Weer een stapje in de verbetering van de waterkwaliteit van de mooie rivier de Maas!

De brief van de Provincie Limburg is te vinden onder:

http://www.partijnieuwlimburg.nl/docs/permanent%20meetsysteem%20maas.pdf


Door op de onderstaande link te klikken komt u op de site van L1 Radio en Televisie, waar een kort en duidelijk interview te beluisteren is van journalist Jean van Hoof met enkele betrokken Limburgse politici. Bij het artikeltje links bovenaan de pagina even klikken op het speaker-symbool (geluidsfragment).

http://www.l1.nl/L1NWS/_rp_links4_firstElementId/1_1543552/_rp_links4_hasclickpage/1_1013/_pid/links4

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.