HSV Service

Uitslag Nederlands Kampioenschap Bootvissen 2007-2008

5283
01 jan 2008

De weersomstandigheden waren op zondag 9 december 2007 gelukkig beter dan in eerste instantie voorspeld, waardoor bij verzamelpunt Emelisse werd besloten vanuit Neeltje Jans buiten de kering te starten.

De eerste 2 perioden ging het qua weer, maar aan het einde van de 2e periode wakkerde de wind aan uit het zuiden (Zuid 7 bft). In onderling overleg werd door de wedstrijdleiding besloten ook de 3e periode op de Noordzee te vervissen. De vangsten werden op gewicht gewaardeerd, met 100 punten extra per vis.

De gevangen vis bestond voornamelijk uit maatse, mooie scharren, een enkel gulletje en een enkele maatse wijting. De ondermaatse wijtingen waren massaal aanwezig, maar het was de kunst de maatse vissen er tussen uit te vangen.

De einduitslag was voor sommigen spannend omdat 90 punten verschil kon uitmaken of een deelnemer wel of niet voor de Topcompetitie in aanmerking kwam. Eric Goossens (HSV de Edelkarper) prolongeerde, nadat hij dit jaar al Wereldkampioen is geworden, zijn titel van Nederlands Kampioen Bootvissen. Op de 2e plaats eindigde Arjan Rijnberg (HSV 't Scharretje), terwijl Louis van Bommel (HSV de Edelkarper) de 3e plaats behaalde.

Klik hier voor de hele uitslag (PDF)

Foto: Vlnr Arjan Rijnberg, Eric Goossens en Louis van Bomme.

Dank aan alle sportieve vissers en voor degenen die niet naar de topcompetitie gaan, graag tot ziens op 12 oktober in Scheveningen voor de nieuwe selectie voor 2008-2009 (uitwijk is 9 november - NK is 7 december). Inschrijving bij de hengelsportvereniging is mogelijk t/m donderdag 28 augustus en vol is vol. Meer informatie volgt in juli/augustus aan de deelnemende verenigingen en via onze site op internet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide