HSV Service

Uitslag Topcompetitie Kust dames en junioren 2007

7376
01 jan 2008

De laatste twee wedstrijden van de topcompetitie junioren en dames waren een koude aangelegenheid.

Op het moment van het starten van de wedstrijd vroor het nog enkele graden en de vingertjes van de deelnemers stonden krom van de kou. Toch ging iedereen er fanatiek tegenaan om de laatste kans te grijpen voor een WK-selectie. En ondanks de kou werd er in de diepere wateren in het Europoortgebied erg veel vis gevangen! Wijtingen, scharren, steenbolken en ook nog diverse zeebaarzen werden door de dames en heren gevangen. Vooral de tweede wedstrijd in de Amazonehaven was het weer genieten! Als er dan zoveel vis gevangen moet worden zie je terechte winnaars te voorschijn komen.

Klik hier voor de volledige uitslagen (PDF)

(foto: Beste vijf dames, v.l.n.r. Wilma van Eekeren, Susan Stuijts, coach Hans Willemse, Ilonka Rijnberg, Linda v.d. Velde en Miranda Willemse.)

Dames
Hans Willemse dirigeerde "zijn" dames voor de eerste wedstrijd naar het beproefde parcours achter de "schotten" van het Caland Kanaal. Net zoals in de eerste wedstrijddag troefde Ilonka Rijnberg alle andere deelneemsters af. Heidi Leeuwis en Linda van de Velde konden haar nog het beste volgen, maar Ilonka sloeg een beslissende kloof. Maar de overige dames gingen nog fanatiek voor de andere plaatsen in de Nationale Selectie, waaruit Hans Willemse zijn WK-team zou gaan kiezen.

De tweede wedstrijd voor de dames vond plaats in de visrijke Amazonehaven. Al snel bleek dat Ilonka op dit moment een klasse apart is, want ook op deze plaats liet zij alle anderen haar hielen zien. Ook Linda van de Velde en Susan Stuijts waren erg op dreef en haalden belangrijke punten binnen. Nieuwkomer op de naselectie Wilma van Eekeren verbaasde iederen met haar sterke vissen, waardoor het spannend werd bij de bekendmaking.

Uiteindelijk behaalde Ilonka Rijnberg met de nog nooit eerder behaalde score van 4 klassementspunten over 4 wedstrijden de eerste plaats voor Linda van de Velde, Susan Stuijts, Wilma van Eekeren en Miranda Willemse.

De nationale Selectie bestaat bij de dames verder uit Miranda Koop, Miranda Verschuren, Elaine Vredenburg, Heidi Leeuwis en Ria van Loon. Coach Hans Willemse gaf echter al aan dat zijn team naar het WK zal bestaan uit de eerste vijf dames van de uitslag.

Junioren
Ook de junioren vervisten hun eerste wedstrijd aan het Caland- kanaal. Hun parcours bevond zich achter de radarpost. Een koude start, maar wel visrijk! Met bijna vijf meter vis was Edwin van Tienen de winnaar voor Patrick van Sas en Robbert van Vonno. Doordat de koplopers van het klassement punten verspeelden ontstond er een spannende strijd! Edwin van Tienen wilde de spanning nog wat vergroten, door zijn auto (met de sleutels erin) dicht te gooien. Maar coach Henri Karremans wist met een meetlat de auto weer open te krijgen, waardoor Edwin opgelucht naar de Amanozehaven kon afreizen. Zo opgelucht, dat hij daar ook maar weer de overwinning ging pakken.

Tweede werd hier Maiko Jongenelen voor Rico 't Mannetje, Arjan van Moort en Danny Brouwers. Ook bij de junioren steeg de spanning, want als de deelnemers meer dan veertig vissen op drie uur tijd vangen kun je niet zeggen hoe het klassement gaat worden.

Coach Henri Karremans maakte aan die onzekerheid een eind: Overduidelijk won Edwin van Tienen de Topcompetitie voor junioren, gevolgd door Rico 't Mannetje, Maiko Jongenelen, Arjan van Moort en Patrick van Sas. De Nationale selectie bestaat verder uit Marijn Gabriëlse, Danny Brouwers, Jorn Bosters, Niels Janse en Jeroen den Engelsman.

Door onderaan de pagina op Factsheet te klikken kunt u de uitslag van de Topcompetitie Dames en Jeugd als PDF-bestand (twee pagina's) bekijken.

 
Links: Ilonka Rijnberg, die een geweldige

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide