HSV Service

Internationale Afvaardigingen Zoet 2008; een toelichting van de coaches

4870
01 jan 2008

Allereerst onze verontschuldigingen voor het late verschijnen van deze keuzes. Geloof ons, we zouden veel eerder de teams willen bekendmaken.

In de praktijk blijkt dit echter onmogelijk omdat allerlei mogelijke wijzigingen en reglementen pas zo tegen eind november bekend worden en daarna met onmiddellijke ingang effectief zijn, zo ook dit jaar.

Zoals ieder jaar is het een enorm gepuzzel geweest om tot dit eindresultaat te komen. We proberen zo goed mogelijk "in lijn" te werken met het schrijven dat de deelnemers eerder dit jaar van ons ontvingen en bovendien zijn de verschillen vaak ongelooflijk klein.

We beseffen terdege dat er teleurgestelde vissers zullen zijn. Het is in de praktijk onmogelijk om iedereen die plek te geven die we hem/haar zouden gunnen.

Het is met name voor deze mensen belangrijk om met een positieve instelling gewoon verder te vissen. Het feit dat iemand (nog) niet is gekozen voor een bepaalde Interland wil absoluut niet altijd zeggen dat hij/zij in onze ogen niet goed genoeg is. Er zijn dit jaar bijvoorbeeld heel veel nieuwe mensen in de Nationale Selectie gekomen. Het is onmogelijk om al die mensen, die op zich natuurlijk goed gepresteerd hebben, meteen een plaats te geven in een Internationale afvaardiging. Uiteraard hebben met name deze mensen volgend seizoen wel onze bijzondere interesse.

Ook zullen er vissers zijn die zichzelf een in hun ogen belangrijkere Interland hadden toegedacht. Ook voor hen is het belangrijk positief ingesteld te blijven. De weg richting het hoogste niveau is nu eenmaal een piramide. Hoe hoger men komt, hoe minder het aantal beschikbare plaatsen. Het vergt dan ook vaak behoorlijk wat tijd om daar te geraken.

Junioren
In veel landen vindt men dat de "overstap" van de junioren naar de senioren op dit moment te groot is. Daarom is er vanaf 2008 een nieuwe indeling van de jeugdcategorieën en bovendien komt er een categorie bij. Dit is pas eind november door de internationale bond (FIPS-ed) besloten.

Vanaf komend jaar wordt er gevist in 3 categorieën, Onder 14, Onder 18 en Onder 22, waarbij 31 december van het jaar voorafgaand aan het te vissen kampioenschap als uiterste geboortedatum wordt gezien. Op die datum moet een deelnemer dus onder 18 of onder 22 zijn. Bovendien gaat vanaf komend jaar ieder jeugd-team niet meer uit 5 maar uit 4 vissers bestaan, eventueel aangevuld met een tijdens de oefenweek te bepalen reserve.

Tenslotte gaat de oefenweek voorafgaande aan een jeugd-kampioenschap worden ingekort met één dag.

Al deze wijzigingen zijn behoorlijk van invloed geweest op de keuzes die wij hebben gemaakt. Sommige vissers zullen blij zijn met dit alles omdat het allemaal erg goed "uitpakt" voor hen, voor enkele andere vissers komen de wijzigingen op dit moment ook erg ongelukkig uit en "kost" het nu een WK-deelname. Op langere termijn zitten er voor alle deelnemers alleen maar voordelen aan deze wijzigingen, maar wij beseffen dat dit voor enkele vissers slechts een "schrale troost" is op dit moment.

Wij als coaches kunnen iedereen alleen maar vragen om begrip in deze. Onze enige taak is om de in onze ogen sterkst mogelijke teams samen te stellen, en dat proberen we dan ook zo goed mogelijk te doen.

We hebben er dit jaar voor gekozen om iedereen in de Nationale Jeugdselectie een Internationale wedstrijd te laten vissen, in onze ogen de beste manier om iedereen op dat niveau aan het werk te zien. De Meerlandenwedstrijd wordt enkele weken voor het komende Jeugd-WK gevist op exact hetzelfde viswater. Een perfecte kans dus voor iedereen die aan dit WK deelneemt om zovast "vertrouwd" te raken met de Watersportbaan in Gent.

Begin 2008 zullen wij de verschillende teams bij elkaar roepen om een planning te maken voor de diverse internationale ontmoetingen. De deelnemers krijgen daarvan tijdig bericht.

Een overzicht van de junioren-, dames- en herenteams zoetwatervissen 2008 is hier te bekijken (PDF)

De coaches
Willem Raven en Jan van Schendel

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide