HSV Service

Minister Verburg bezoekt Sportvisserij Nederland

2166
01 jan 2008

Op 28 november heeft landbouwminister Gerda Verburg een werkbezoek aan het kantoor van Sportvisserij Nederland afgelegd. Tijdens het bezoek sprak ze haar waardering uit voor de georganiseerde hengelsport en het werk van de vele vrijwilligers.

Ze benadrukte daarbij het maatschappelijke belang van de hengelsport in het algemeen en de educatieve waarde voor de jeugd in het bijzonder. De minister liet zich uitgebreid voorlichten over het werk van de overkoepelende hengelsportorganisatie. Daarbij werd ondermeer aandacht besteed aan visserijkundige onderzoeken en de diverse media waaronder VIS TV, Hét Visblad en het vakblad Visionair. Ook de succesvolle omvorming van het documentenstelsel naar het VISpas-systeem werd belicht.

(Foto: Gerda Verburg ontving haar eigen VISpas 2008)

Gerda Verburg herhaalde nogmaals dat er voor de hengelsport een belangrijke plaats is weggelegd bij het invullen van maatschappelijke stages. Ze zei hierover: "De jeugd dreigt steeds verder van de natuur af te komen staan terwijl het contact tussen de natuur en mens binnen de hengelsport juist heel vanzelfsprekend is. Het is goed om te zien dat Sportvisserij Nederland in dat kader haar verantwoordelijkheid neemt en dat binnen hengelsportverenigingen veel aan jeugdwerk wordt gedaan. Ook een goede voorlichting over de omgang met de gevangen vis is hierbij van belang. Het is goed te zien dat de georganiseerde hengelsport hierin het voortouw neemt."

Klik hier voor een foto-impressie van het bezoek van de minister (PDF-bestand van 413 kB)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide