HSV Service

Forse ledenwinst Deventer Hengelsport Vereniging

4369
01 jan 2008

Sportvisserij Nederland heeft in het afgelopen jaar in samenwerking met een aantal verenigingen de niet-aangesloten vissers uit het Sportvisaktebestand aangeschreven, in de hoop dat hiervan een groot deel zich zou aansluiten bij de plaatselijke hengelsportvereniging.

Alle verenigingen die aan de actie hebben meegedaan zijn enthousiast over de gerealiseerde ledenwinst in 2007 en hebben een positief effect gemerkt van de ledenwerfactie.

Ook in Deventer zijn een groot aantal niet-aangesloten sportvissers aangeschreven. Michel Rijnberg van de Deventer Hengelsport Vereniging is zeer tevreden over de ledenwerf-actie en heeft het onderstaande artikel ingezonden.

Ledenwerf-actie in samenwerking met Sportvisserij Nederland groot succes
De Deventer Hengelsportvereniging Vereniging (DHV) heeft dit jaar een mooie groei gerealiseerd. Daar waar het ledenaantal de afgelopen vijf jaar stabiel was en schommelde tussen de 1500 en 1800 leden, werd dit jaar het magische getal van 2000 doorbroken. Op het moment van schrijven bedraagt het ledenaantal zelfs 2058, wat 375 leden meer is dan op 1 januari 2007!

Een van de redenen van deze stijging is de in samenwerking met Sportvisserij Nederland uitgevoerde ledenwerf actie in de maand juni. Voor deze actie werden sportvissers in de regio Deventer, die in het verleden wel een sportvisakte hadden gekocht maar nog geen lid waren van de DHV, schriftelijk benaderd. Ze ontvingen een brief met daarin een speciaal aanbod om alsnog lid te worden.

Sportvissers die van dit aanbod gebruik maakten, ontvingen van Sportvisserij Nederland gratis de Veldgids Nederlandse Zoetwatervissen. De DHV had de actie extra aantrekkelijk gemaakt door tijdens deze actie geen inschrijfkosten te rekenen. Bovendien konden de sportvissers eenvoudig lid worden door het invullen van een machtiging. Ook werd er in de mailing gewezen op de mogelijkheid lid te worden via de hengelsportzaak of direct op het kantoor van de DHV.

De actie was een groot succes. 49 sportvissers stuurden direct de ingevulde machtiging terug en een nog groter aantal (naar schatting zo'n 100 sportvissers) werd via de officiële verkoopkanalen (Hengelsport Arnhem/kantoor DHV) lid.

Behalve deze ledenactie heeft de DHV in 2007 het aantal controleurs en controles behoorlijk opgevoerd. Ook dit heeft bijgedragen aan de stijging van het aantal leden.

Namens het bestuur van de DHV,
Michel Rijnberg

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide