HSV Service

Werkzaamheden aan de visvijver De Bossen te Dieteren gestart

10632
17 mrt 2008

In de week van 10 maart zijn de werkzaamheden aan de visvijver De Bossen te Dieteren gestart.

Mede naar aanleiding van een visserijkundig onderzoek in 1995, is door het bestuur van de Hengelsportvereniging de Snoek door verschillende partijen gezocht naar financiering en uitwerking van dit project. Dat was niet gemakkelijk, omdat de vijver in een EHS (Ecologische Hoofdstructuur) verbindingszone ligt. Ook diende er rekening te worden gehouden met recreatieve belangen.

Toch hebben de betrokken partijen een plan ingediend, dat voldeed aan de voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen. Op vrijdag 14 maart zijn vertegenwoordigers van het V.S.B.Fonds, Landsschapspark Susteren, Provincie Limburg, Gemeente Echt-Susteren en uiteraard Sportvisserij Nederland bijeen gekomen om de werkzaamheden te aanschouwen. Diepe delen van de vijver worden verondiept (op basis van aanbevelingen in het rapport uit 1994) en oevers worden glooiender gemaakt.

Om aalscholverpredatie te voorkomen wordt ook een eiland aangelegd. Naast de aanleg van vissteigers voor de individuele sportvisser, wordt ook een steiger aangelegd voor de minder valide visser. Volgens Sportvisserij Nederland wordt met de uitvoering van dit plan een ideale situatie voor vissen gecreëerd. Maar ook de landschappelijke waarde, de natuurwaarde en de recreatieve waarden van het gebied zijn behouden en zelfs versterkt.

Sportvisserij Nederland heeft financieel bijgedragen aan het project. De subsidie wordt verstrekt uit het Fonds Verbetering Sportvisserij, een fonds waar iedere hengelsportvereniging in principe een aanvraag voor kan indienen. Ook op deze manier hoopt Sportvisserij Nederland een bijdrage te kunnen leveren aan herstelprojecten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.