HSV Service

Graaien naar grote vissen

4334
20 mrt 2008

Een man in Nigeria ving vorige week een vis van 66 kilo. Hij gebruikt geen hengel, maar stond in het water en ving het dier met een goedkoop zelfgemaakt netje.

Met behulp van pompoenen blijven de vissers drijven | Foto EPA

Met zijn vangst won de 44-jarige Bello Yakub het beroemde Argungu visfestival. Tijdens de wedstrijd staan honderden vissers in de rivier Fadan Mata. Ze bewegen hun armen en visnetjes door het vuile water in de hoop dat er een reuzenvis tegenaan zwemt. In de rivier zwemmen namelijk vissen die Gian Rua - olifant van het water - worden genoemd.

Pompoenen
Het visfestival is een belangrijke gebeurtenis in Nigeria. De meeste mensen doen mee, vanwege de hoofdprijs: ongeveer 10.000 euro. Veel deelnemers nemen de nodige risico's voor dat geld. Ze kunnen niet zwemmen, maar blijven met behulp van pompoenen drijven in de rivier. Bello Yakub heeft al dertig keer meegedaan aan de wedstrijd. 'Deze keer had ik eindelijk geluk', zei hij. 'Ik hoop dat ik iets goeds kan doen met het geld.' Zijn vis was trouwens niet de grootste vangst aller tijden op het festival. Vorig jaar werd er een Gian Rua van 76 kilo gevangen.

Bron: kidsweek.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.