HSV Service

Presentatie visserijkundig onderzoek bij HSV De Karper te Meerkerk

8583
04 apr 2008

1 april jl. vond de jaarvergadering van HSV De Karper uit Meerkerk plaats.

Naast de ‘normale’ onderwerpen werd er dit jaar door Sportvisserij Nederland een presentatie verzorgd over het Visserijkundig Onderzoek dat in de winter van 2007 werd uitgevoerd in de Oude Zederik te Meerkerk.

Gerard de Laak en Jan-Willem Kroon van Sportvisserij Nederland waren bereid gevonden om de resultaten van het visstandonderzoek tijdens de jaarvergadering toe te lichten. Tijdens de avond waren zo’n 25 personen aanwezig.

Aan de hand van een PowerPoint-presentatie legt Jan-Willem Kroon eerst uit hoe een visserijkundig onderzoek in zijn werk gaat. Daarna gaat hij in op vangsten en de beoordeling van de visstand in de Oude Zederik . Als laatste worden de knelpunten voor de visstand én de oplossingen hiervoor behandeld. Vooral de aanwezigheid van een dikke baggerlaag en de predatie door aalscholvers hebben een negatief effect op de visstand. Baggeren en het aanbrengen van schuilgelegenheden voor vis zijn hiervoor de beste oplossingen.

De presentatie werd door de aanwezige sportvissers gewaardeerd als welkome aanvulling op een ‘normale’ jaarvergadering.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.