HSV Service

Sportvissers bakkeleien over kanaal

3887
02 mei 2008

TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse sportvissers leveren slag om de visrechten op het Kanaal Gent-Terneuzen.

Vier hengelverenigingen zijn hekelen het beleid van vergunninghouder Ontspanning Na Inspanning (ONI) uit Terneuzen, die strikt de wettelijke regelgeving voor viswateren volgt.

Na een wetswijziging op 1 januari 2007 dienen sportvissers, die geen lid zijn van ONI, voor het vissen op het kanaal eerst toestemming te vragen aan de Terneuzense vereniging. Vóór die tijdwas de inmiddels afgeschafte sportvisakte toereikend, nu niet meer.

De hengelsportverenigingen De Platzak uit Westdorpe, Geduld Overwint Alles uit Axel en de hengelaars uit Aardenburg en Koewacht hebben, zo blijkt uit een boze brief aan de Federatie Zuid-West-Nederland, onderdeel van Sportvisserij Nederland, grote moeite met de nieuwe situatie. De landelijke organisatie probeert het conflict nu op te lossen door ONI te bewegen leden van andere verenigingen toe te laten op het kanaal mits zijn beschikken over een kleine vispas, die de visser toestaat met één hengel te vissen én met aangwezen aassoorten.

Bron: pzc.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.