HSV Service

Hengelaar moet aal missen

10066
06 mei 2008

GROU - Sportvissers moeten het vanaf volgend jaar stellen zonder paling. Meenemen en opeten is dan taboe.

ln Friesland worstelen de hengelaars nog met deze maatregel.

Het gaat zo slecht met de aal dat het dier in Europa op het punt van uitsterven staat, meent Sportvisserij Nederland. De landelijke koepel van hengelsportverenigingen roept alle sportvissers daarom op om vanaf 1 januari 2009 alle gevangen paling terug te zetten.

Nu wordt paling wordt door hengelaars nog vaak meegenomen en opgegeten. Per jaar gaat het naar schatting om zo'n 200 ton. Sportvisserij Nederland vindt dat niet langer verantwoord. Na een gewenningsperiode zou het meenemen volledig verboden moeten worden.

In Friesland zijn de sportvissers nog niet zo ver. Zij hechten van oudsher aan de traditie om gevangen aal mee te nemen en te roken. ,,Al was er op onze laatste ledenvergadering, na de nodige uitleg, toch wel overwegend begrip voor de noodzaak van maatregelen'', zegt voorzitter Herman Dirks van de Friese hengelsportfederatie.

Bron: leeuwardercourant.nl

Lees hier alles over de aalproblematiek!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.