HSV Service

Nachtelijke handhavingsactie boswachters gemeente Den Haag

5436
17 mei 2008

De boswachters van de gemeente Den Haag hebben in de avond en nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei een handhavingsactie in de duinen en parken van de stad gehouden.

In de avond controleerden de boswachters het duingebied op overtredingen als rijden met motorvoertuigen, het betreden van gebieden buiten de paden en het uitgraven van bunkers. ’s Nachts werd gehandhaafd op illegale nachtvisserij. In totaal zijn door een team van zeven boswachters 14 processen-verbaal uitgeschreven.

Resultaten
Een proces-verbaal is uitgedeeld in de duinen voor het maken van een open vuur. Open vuur is gedurende het hele jaar veboden maar tijdens droog weer is het risico op brand in de duinen extra groot.

Verder zijn twee automobilisten en een bromfietser geverbaliseerd voor het rijden in de duinen zonder ontheffing. Het duingebied is uitsluitend toegankelijk voor voertuigen met een ontheffing.

Voor het nachtvissen hebben in totaal 10 vissers op diverse plaatsen in Den Haag een proces-verbaal gekregen voor het vissen vanaf twee uur na zonsondergang tot een uur voor zonsopgang. Nachtvisserij is alleen toegestaan in de maanden juni, juli en augustus vanwege de paaitijd van de vissen. Een visser is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau vanwege nog openstaande boetes.

Bron: milieu.residentie.net

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.