HSV Service

Fraai zomerweer fataal voor vissen

8195
17 mei 2008

HILLEGERSBERG - Het fraaie zomerweer werd vissen in het water van de Strekkade fataal. Door de te snelle opwarming van het water ontstond een tekort aan zuurstof in het water.

Het water werd eerst helder, waardoor de vissen goed waren te zien. Grote snoeken en snoekbaarzen, dikke karpers en allerlei andere kleine en grote vissen zwommen net onder het oppervlak. Buurtbewoner Frans van Breemen: "Dat zie je normaal nooit, ik kon zelfs een snoek van dik 1 meter aanraken. Maar al snel werd duidelijk dat het met die vissen helemaal niet goed ging en ik heb dan ook de deelgemeente gebeld en die hebben er direct werk van gemaakt."

De deelgemeente informeerde bij gemeentewerken en het hoogheemraadschap. Van Breemen: "Ik werd teruggebeld en kreeg als uitleg dat het te maken had met de snelle opwarming van het water. De instanties zouden bezig zijn om een oplossing te zoeken. De dode dieren werden in ieder geval snel opgeruimd."

Inmiddels heeft het flink geregend en is de temperatuur gedaald. Van Breemen: "De regen moet uitkomst brengen voor de overgebleven vissen. Ik zit graag in de zon, maar laat het de komende dagen maar flink regenen, dan houden we nog wat vis over in de Streksingel."

Bron: postiljon-online.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.