HSV Service

Hengelsportevenement op Ekkersrijt

10449
19 mei 2008

EINDHOVEN - De normaal zo rustige visvijver van Ekkersrijt tussen Son en Eindhoven is op zaterdag 31 mei het schouwtoneel van de Nationale Hengelsportdag 2008.

Foto: De visvijver van Ekkersrijt, toneel van de Nationale Hengelsportdag op 31 mei. foto Kees Martens

Daarmee wordt in diverse plaatsen in Nederland 'gevierd' dat het jaarlijks in april en mei geldende visverbod met aassoorten (wormen, slachtafval e.d.) voorbij is. "Die periode is ingesteld om de paaitijd van roofvissen als paling en snoek niet te verstoren", verklaart Cees van Berlo.

Hij is voorzitter van organisator Eindhovense Hengelsport Vereniging (EHV) en bestuurslid van de BSAE, de Beheerseenheid Sportvisserij Agglomeratie Eindhoven e.o. waar veertien visclubs in deze regio in verenigd zijn. " Maar die periode is nu voorbij en dus kunnen alle hengels weer uit."

Om te beginnen dus aan Ekkersrijt. Nadat de organisatie vorig jaar niet rond kwam heeft de EHV het evenement dit jaar op poten gezet. "Dat is me een werk, dat wil je niet weten. Stroomvoorziening, catering, toiletplaatsing, prijzen, toezicht, vergunningen: je blíjft bezig. We wisten vooraf niet goed wat op ons afkwam. Maar dat komt mede omdat we voor de deelnemers – geschat op zo'n zestig jongeren 's ochtends én zestig senioren en mindervaliden 's middags - nog wat meer organiseren dan alleen de viswedstrijd. Er is hengelsportvoorlichting, een beknopte cursus voor de jeugd, een presentatie van waterdiertjes en -plantjes, er staan laptops waar men kennis kan maken met de website van Sportvisserij Nederland (www.stekkie.nl), enfin, noem maar op. Om dat allemaal in goede banen te leiden, zijn we op die dag met alle negen bestuursleden van de BSAE aanwezig, plus nog eens vijftien vrijwilligers."

De EHV heeft maatregelen getroffen: er is vooraf in de visvijver voor driehonderd kilo aan vis uitgezet. "Moet ook wel, want we ondervinden voortdurend last van tegenwoordig steeds verder het land intrekkende aalscholvers die de visplassen gewoon leegvreten. Elk jaar zetten we in december in de hele regio voor 25.000 kilo aan nieuwe vis uit, maar dan nog valt die aalscholver moeilijk te bestrijden." De nationale Hengelsportdag op Ekkersrijt begint op 31 mei om 10.00 uur voor de jeugd (inschrijven tot 09.45 uur) die vist tot 12.00 uur; senioren (55+) en mindervaliden beginnen om 14.00 uur (inschrijving tot 13.30 uur) en vissen tot 16.00 uur.

Bron: ed.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.