HSV Service

Politie houdt visserijwet controle

6596
24 mei 2008

ZWANENBURG, 22 mei - Politiemensen hielden donderdag een visserijwet controle langs het noordelijk deel van de Ringvaart, de plas in het Haarlemmermeerse bos en de Tolenburgerplas.

In totaal werden 18 vissers gecontroleerd of zij in het bezit zijn van de juiste documenten. Eén van de vissers viste met drie hengels en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

In de gehele Haarlemmermeer mag met ten hoogste 2 hengels gevist worden, mits men in het bezit is van een vispas van een hengelsportvereniging die is aangesloten bij de Hengelsportfederatie NoordWest Nederland te Uitgeest.

De zgn. kleine vispas die men bij het postkantoor kan kopen, is NIET geldig in de gehele gemeente Haarlemmermeer, omdat in de bij de kleine vispas behorende lijst van viswateren, geen wateren vermeld staan in de Haarlemmermeer.
Inwoners van de Haarlemmermeer mogen met 1 hengel en aangewezen aassoorten vissen in alle sierwateren van de gemeente Haarlemmermeer, mits men in het bezit is van de zogenaamde schriftelijke toestemming, afgegeven door de hengelsportfederatie NoordWest Nederland.

Bron: politie.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.