HSV Service

Australische rifforel herstelt snel na vangstverbod

7391
26 jun 2008

Een volledig vangstverbod in bepaalde drukbeviste gebieden kan leiden tot een snel herstel van de vispopulaties. Dat geldt althans voor de Australische rif- forel.

Binnen twee jaar na het ingaan van een totaal vangstverbod telden hoeveelheid 30 tot 68% meer exemplaren van de vis in de gebieden waar de forel niet gevangen mocht worden.

De rifforel is een icoon van de Australische visindustrie. Veel gevangen door industriële visserij en populair bij sportvissers.’Het snelle en duurzame herstel van de forel in vijf gebieden op het Great Barrier Reef heeft ons positief verrast’, zegt onderzoeker Gary Russ van de James Cook universiteit op Queensland. ‘Het toont aan dat een vangstverbod een goed middel kan zijn om de vispopulaties te laten herstellen.’

Gisteren (23-juni) maakte de Europese Commissie bekend een totaal vangstverbod voor Blauwvintonijn in te stellen omdat het quotum voor deze soort bijna bereikt is. Biologen hebben eerder een volledig vangstverbod voor paling bepleit.

Bron: Nieuwslicht.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.