HSV Service

Spelregels voor sportvissers in Ruitershorn te Muntendam

8095
17 jul 2008

Bron: menterwolde.nl. De plassen in het natuur- en recreatiegebied Ruitershorn in Muntendam zijn een prima plek om te vissen. Bijna dagelijks zijn hier dan ook visliefhebbers te vinden.

Het visrecht van deze plassen is door de gemeente verpacht aan de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe. Sportvissers moeten van deze organisatie vergunning hebben om in Ruitershorn te mogen vissen.

Zoals bij iedere sport gelden ook voor de hengelsport bepaalde spelregels. Die spelregels staan in de Landelijke Lijst van Viswateren 2007-2008-2009. Iedere visser met vergunning heeft zo'n boekje.

Voor de visvijvers in Ruitershorn gelden o.a. de volgende regels:

  • Er mag uitsluitend worden gevist met 1 hengel met de aangewezen aassoorten.
  • Nachtvissen is verboden.
  • De natuur dient te worden gerespecteerd, evenals de eigendommen van anderen.
  • Het is niet toegestaan om afval achter te laten op de visplaats.
  • Het is verboden hinder of overlast te veroorzaken.

De politie en de opsporingsambtenaren van de Hengelsportfederatie controleren of sportvissers zich aan de regels houden. Degenen die zich niet aan de spelregels houden lopen de kans op een boete of intrekking van de visvergunning.

Bron: menterwolde.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.