HSV Service

Dossier aal: de voortgang

9688
17 jul 2008

Onlangs heeft Sportvisserij Nederland aan Minister Verburg van LNV het verzoek gedaan om het aalbesluit aangaande de terugzetverplichting, op te nemen in het Nederlandse Beheerplan Aal, dat Verburg eind 2008 aan de Europese Unie moet voorleggen.

Brief aan de minister

Door de algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland op 7 juni 2008 is besloten dat sportvissers vanaf 1 januari 2009 gevangen aal direct onbeschadigd in hetzelfde water dienen terug te zetten. Deze regeling zal als algemene voorwaarde bij de VISpas in de bijbehorende Lijsten van Viswateren worden opgenomen. De regeling wordt hiermee verankerd aan de Visserijwet. Indien men zich namelijk niet houdt aan de voorwaarden, wordt men geacht te vissen zonder schriftelijke toestemming en is men wettelijk strafbaar.

Sportvisserij Nederland heeft in een officiële brief aan de minister (PDF) het verzoek gedaan om dit besluit van de Nederlandse sportvisserij als zodanig op te nemen in het Nederlandse Beheerplan Aal, dat de minister eind 2008 aan de Europese Unie moet voorleggen.

Lees hier de brief aan de minister (PDF)

Brief aan de aangesloten hengelsportverenigingen

In een brief aan aangesloten hengelsportverenigingen (PDF), gaat Sportvisserij Nederland dieper in op de inzet voor herstel van de aalstand, de Europese aalverordening, de eigen verantwoordelijkheid sportvisserij en de vervolgacties.

Lees hier de brief aan de aangesloten verenigingen (PDF)

Meer over de aalproblematiek.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.