HSV Service

Huldiging WK Korpsen Zoetwatervissen

6810
22 jul 2008

Het korps van HSV Ons Genoegen te Roermond is gehuldigd als Wereldkampioen Korpsen Zoetwatervissen 2008. Dit WK werd van 1 t/m 8 juni jl. in Niort, Frankrijk gehouden.


De winnaars van het WK Korpsen Zoet, boven vlnr: Jack Valkenburg, Christian Surquin, Ton Post en onder vlnr: Dieter Friederichs, Thijs Lupsen en Ron Steyvers zijn op zaterdag 19 juli jl. onder grote belangstelling gehuldigd in Café-zaal Het Dorp te Roermond.

Ondanks de vakantieperiode hadden toch ca. 150 personen gehoor gegeven aan de uitnodiging van de HSV Ons Genoegen en Sportvisserij Nederland om de kersverse wereldkampioenen te huldigen met hun prestatie. De kampioenen die allen lid zijn van de HSV Ons Genoegen uit Roemond zijn eerst toegesproken door de voorzitter van de vereniging, Wim Leerentveld. Wim meldde trots dat het team, dat reeds enige malen Nederlands Kampioen Korpsen is geweest, er nu in is geslaagd Wereldkampioen Korpsen te worden. Hij gaf aan het voor het team erg jammer te vinden dat hun teamgenoot Frans Pijnenburg, vanwege een ernstige ziekte, tijdens het Wereldkampioenschap maar ook vanavond niet aanwezig kon zijn en wenste Frans veel sterkte in de nabije toekomst.

Hierna kreeg de commissaris Wedstrijden van Sportvisserij Nederland, Sake van der Meer, het woord. Namens een Koninklijke Sportvisserij Nederland feliciteerde hij het team met het behaalde resultaat. De Wedstrijdvisserij zit in de lift, we hebben dit jaar al tweemaal een WK Korpsen. Zowel een Nederlands team zoet als zout werd Wereldkampioen maar ook bij het EK Senioren in Tsjechië wisten de wedstrijdvissers een eervolle 3e plaats te behalen. Met een Wereldkampioenschap Bootvissen in Nederland in oktober 2008 en een Wereldkampioenschap Zoetwatervissen in 2009 in het verschiet kunnen we trots zijn op hoe wedstrijdvisserij zich ontwikkelt.

Namens Sportvisserij Nederland kregen de teamleden, de reserve en de beide coaches Gerrit Surquin en Jack Nouwen de Zilveren Speld opgespeld en een teamfoto uitgereikt.


Deelnemer Thijs Lupsen ontvangt van Sake van de Meer de Zilveren Speld.

Na nog enkele korte toespraken door de voorzitter van de Federatie Limburg, de wethouder Sport van de gemeente en een vertegenwoordiger van de sponsor Grauvell, nam Ron Steyvers het woord die namens team de genodigden bedankte voor hun aanwezigheid en steun om deze prestatie te hebben kunnen neerzetten.
Nadien werden het team en de gasten in een gezellige sfeer uitgebreid onthaald op hapjes en drankjes totdat na elven de gasten langzaam huiswaarts keerden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.