HSV Service

Jeugd Stichting NOVO helpt de Hengelsportfederatie (HSF) Groningen Drenthe

8244
23 jul 2008

Bron: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. In ruil voor het regelmatig schoonmaken van de walkanten aan het Reitdiep in de stad Groningen ontvangt de Stichting NOVO van de HSF Groningen Drenthe dagvergunningen voor hun jeugdige bewoners.

Dat dit een groot succes is blijkt uit het groot aantal jongeren die nu regelmatig met een hengel aan de waterkant te vinden is. Het betreft hier jongeren met ontwikkelings- en gedragsstoornissen, die in het vissen een rustgevende hobby vinden en in het netjes houden van de waterkant een stuk verantwoordelijkheid voor hun omgeving leren te nemen.Ook bij de begeleiders valt deze nieuwe activiteit voor de jongeren in de smaak.

Het contact tussen beide partijen werd enkele weken gelegd. Op de vraag of de federatie de vis activiteit van NOVO wilde sponsoren moest helaas nee worden verkocht. De reden hiervoor is dat de federatie zelf alleen een overkoepeling vormt en van contributies afhankelijk is. Maar omdat ieder die wil vissen een schriftelijke vergunning van de visrechthebbende moet hebben, was de afspraak snel gemaakt dat in ruil voor de vergunningen er schoonmaakacties door de jongeren worden uitgevoerd.

Stichting NOVO biedt ondersteuning, begeleiding en zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting NOVO opereert binnen de provincie Groningen. De ruim 50 locaties van NOVO zijn verdeeld in vier regio's die bestaan uit wonen en dagbesteding en één regio Jeugd. De voorzieningen bestaan uit:

  • behandelcentra voor jeugd;
  • woongemeenschappen en dienstencentra voor volwassenen;
  •  kinderdagcentra;
  •  dagbestedingcentra;
  •  logeeropvang;
  • ambulante dienstverlening.

De Stichting NOVO heeft ruim 1300 medewerkers en 1800 cliënten..

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe vormt de overkoepeling van 200 hengelsportverenigingen waarbij circa 50.000 sportvissers zijn aangesloten. De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe is hiermee in beide provincies een van de grootste federaties, actief op het terrein van openluchtrecreatie en integraal waterbeheer.

Bron: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.