HSV Service

Visstandbeheercommissies: vertrouwen als basis voor een duurzame visserij

6420
24 jul 2008

Bron: Visionair juni 2008. Sport- en beroepsvissers dienen in visstandbeheercommissies (VBC’s) samen met water- en natuurbeheerders te werken aan een gezonde visstand en een duurzame visserij.

Inmiddels zijn voor de meeste wateren VBC’s ingesteld. In dit artikel wordt ingegaan op het speelveld, de taken en werkzaamheden van deze beheercommissies. Ook wordt een bezoek gebracht aan de VBC voor de Zuidelijke randmeren.

VBC’s aan het werk

Het onderwerp VBC's kent inmiddels een historie van 15 jaar, met als startpunt de Notitie Beleid Beroepsbinnenvisserij (1991). Tussen 1998 en 2005 is gewerkt aan het instellen en functioneren van VBC’s voor de staatswateren en voor een belangrijk deel van de beheergebieden van de waterschappen. Het in 1999 door het ministerie van LNV uitgebrachte Beleidsbesluit Binnenvisserij heeft hieraan mede richting gegeven. In 2008 zijn voor het merendeel van de staatswateren VBC’s actief. Ook voor een groot aantal waterschapsgebieden zijn inmiddels VBC’s ingesteld.

Lees hier meer over VBC's!

Bron: Visionair juni 2008.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.